Prunus lusitanica 'Brenelia'PBR NIEUW!!

Prunus lusitanica ‘Brenelia’ is een bladhoudende heester met diep groene glimmende bladeren en een rode bladsteel. ‘Brenelia’ is een bossige plant die meer opgaand groeit dan de normale Lusitanica. ‘Brenelia’ is zeer geschikt als boom, pyramide, als scherm op een stam of gewoon als een mooie dichte haag. ‘Brenelia’ groeit goed op iedere grond soort en is goed ziektebestendig. De winterhardheid van de ‘Brenelia’ is rond de -15 graden celsius. In vergelijking met lusitanica en lusitanica ‘Angustifolia’ is ‘Brenelia’ niet gevoelig voor overtollig, water zelfs niet in de pot.

 

Hydrangea paniculata Pastelgreen® ('Rencolor'PBR) NIEUW!!

Hydrangea paniculata Pastelgreen® geven kleur aan uw tuin! Pastelgreen® bloeit van de vroege zomer tot in de herfst met bloemen die een mix zijn van wit, crème, groen en rose. Na 7 jaar is Pastelgreen® 120 cm hoog en 100 cm breed. De groeiwijze is opgaand en vol. Plant Pastelgreen® in de zon of halfschaduw. Pastelgreen® kan in elk type grond maar heeft de voorkeur voor een humusrijke bodem. Snoei in het voorjaar. Pastelgreen® is winterhard tot -30 ºC en is perfect voor kleine potten dus zeer goed toepasbaar als solitair op balkon of terras. Ook geschikt voor massabeplanting, voor in de border of voor gemengde beplanting.

 

BENS Young Plants eerste bedrijf met Plant Patrol® certificaat

 

Op vrijdag 24 augustus 2018 kregen wij als aller- aller- allereerste bedrijf het certificaat van Plant Patrol® uitgereikt. Op 19 juli 2018 heeft Plant Patrol® in opdracht van Plantipp B.V. bij ons een audit uitgevoerd en deze hebben wij met goed gevolg afgelegd. Het certificaat geeft aan dat wij onze administratie wat betreft nieuwe plantensoorten op orde hebben en dat wij een betrouwbare partner zijn. Nou, daar zijn wij best wel een beetje trots op!