Maak er wat moois van in 2022!

Terugblik Groot Groen Plus 2021

Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 oktober was het dan zover: Vakbeurs Groot Groen in Zundert. Het was voor ons de eerste fysieke beurs weer sinds 2019.
Zouden er veel bezoekers op af komen? En de buitenlandse kwekers, zouden zij er zijn?

Onze verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. Alledrie de dagen was er genoeg opkomst uit diverse landen. Bovendien was het publiek geïnteresseerd en van hoge kwaliteit. 

Het beste van de beurs vonden wij het weerzien met iedereen. Gewoon 'face to face' een praatje maken. Zo simpel.

Tja. Je weet past dat je iets mist, als het er niet meer is. 

Maak kennis met Sofia!

Prunus laur. Sofia ('Zsófi' PBR)

Een vliegende start van het seizoen 2021/2022!

Kerstwens 2020

Nieuw in ons assortiment: Hydrangea pan. Graffiti ('ROU201406'PBR)!

 

Wij zijn zeer verheugd!!

We mogen weer een nieuwe Hydrangea paniculata aan ons assortiment toevoegen. Maak kennis met de Hydrangea paniculata Graffiti ('ROU201406'PBR). Zoals de naam eigenlijk al zegt brengt deze hortensia kleur in de tuin; gaandeweg het seizoen verkleurt de bloem van limegroen naar groenroze. Hydrangea paniculata Graffiti heeft sterke stelen en volle bloempluimen. Daardoor zijn de takken ook zeer geschikt voor de snij. Ook in de winter hoeft u niet bang te zijn, deze plant is winterhard tot -30 graden Celsius. De Hydrangea paniculata Graffiti wordt ongeveer één meter hoog en één meter breed. 

GOUD voor de Prunus laur. 'Sofia' PBR op Groot Groen Plus 2019!!

Tijdens de uitreiking van de medailles op woensdag 3 oktober 2019 hebben wij samen met Breederplants een gouden medaille gehaald voor de Prunus laur. 'Sofia' PBR!

Wij zijn er ontzettend blij mee! 

BENS Young Plants en Breederplants introduceren een nieuwe Prunus laurocerasus op Groot Groen Plus 2019

 

Van 2 tot en met 4 oktober 2019 is het weer een drukte van belang in het alom mooie Zundert. Vakbeurs Groot Groen Plus vindt weer plaats. 

Samen met Breederplants introduceren wij een gloednieuwe Prunus laurocerasus. 

Ze is fijn en makkelijk. Ze adoreert de warmte en omarmt de kou.
Zij is alles wat je graag wilt hebben.
Zij is Sofia.

 

Hydrangea pan. Confetti ('Vlasveld2' PBR)

Met Hydrangea paniculata Confetti is het elke dag een feestje in je tuin! Confetti heeft licht geurende bloemen met een hele mooie, fijne bloemstructuur. De kegelvormige bloempluimen hebben een speelse kleurschakering van wit en roze met bovenaan ietwat groen. Confetti bloeit van de vroege zomer tot laat in de herfst. Deze pluimhortensia is compact (120 cm hoog, 75 cm breed) met een bossige opbouw en stevige twijgen. Door zijn compacte formaat is Confetti perfect voor in een pot op terras of balkon. Ook in borders, als massabeplanting of gecombineerd met andere planten zorgt deze hortensia voor een vrolijke noot in je tuin. Confetti staat graag in de zon of halfschaduw. De grondsoort maakt de plant niet uit. Confetti is winterhard tot -25° Celsius. (bron: www.plantipp.eu)

 

Prunus lusitanica 'Brenelia'PBR NIEUW!!

Prunus lusitanica ‘Brenelia’ is een bladhoudende heester met diep groene glimmende bladeren en een rode bladsteel. ‘Brenelia’ is een bossige plant die meer opgaand groeit dan de normale Lusitanica. ‘Brenelia’ is zeer geschikt als boom, pyramide, als scherm op een stam of gewoon als een mooie dichte haag. ‘Brenelia’ groeit goed op iedere grond soort en is goed ziektebestendig. De winterhardheid van de ‘Brenelia’ is rond de -15 graden celsius. In vergelijking met lusitanica en lusitanica ‘Angustifolia’ is ‘Brenelia’ niet gevoelig voor overtollig, water zelfs niet in de pot.

 

Hydrangea paniculata Pastelgreen® ('Rencolor'PBR) NIEUW!!

Hydrangea paniculata Pastelgreen® geven kleur aan uw tuin! Pastelgreen® bloeit van de vroege zomer tot in de herfst met bloemen die een mix zijn van wit, crème, groen en rose. Na 7 jaar is Pastelgreen® 120 cm hoog en 100 cm breed. De groeiwijze is opgaand en vol. Plant Pastelgreen® in de zon of halfschaduw. Pastelgreen® kan in elk type grond maar heeft de voorkeur voor een humusrijke bodem. Snoei in het voorjaar. Pastelgreen® is winterhard tot -30 ºC en is perfect voor kleine potten dus zeer goed toepasbaar als solitair op balkon of terras. Ook geschikt voor massabeplanting, voor in de border of voor gemengde beplanting.

 

BENS Young Plants eerste bedrijf met Plant Patrol® certificaat

 

Op vrijdag 24 augustus 2018 kregen wij als aller- aller- allereerste bedrijf het certificaat van Plant Patrol® uitgereikt. Op 19 juli 2018 heeft Plant Patrol® in opdracht van Plantipp B.V. bij ons een audit uitgevoerd en deze hebben wij met goed gevolg afgelegd. Het certificaat geeft aan dat wij onze administratie wat betreft nieuwe plantensoorten op orde hebben en dat wij een betrouwbare partner zijn. Nou, daar zijn wij best wel een beetje trots op!